Причини за намален сексуален интерес


Доказано е, че не малък брой жени в определен момент се оплакват от загуба на секусален нагон. Докато при мъжете това е доста по-рядко срещано явление, проучване на Чикагския университет е установило, че около 33% от представителките на нежния пол, на възраст между 18 и 59, се оплакват от загуба на желание за секс.

В института „Кинси” е изчислено, че хората, които са между 20 и 30 години, правят секс средно по около 112 пъти годишно, а около 86 пъти годишно правят секс хората, които са в 30те. За над 40 годишните бройката е 69 пъти годишно. Този спад е съвсем нормален, но ако се появи пречка за либидото, то проблемът може да е в следствие на напълно субективни проблеми като умора, стрес, заболявания и други.

Емоционален стрес – често сме потиснати от ежедневния стрес, който неизбежно ни се налага в следствие на заобикалящата ни обстановка, било то на работа, в семейството и къде ли още не. Този проблем може да бъде една от причините за липса на оргазъм при жените. Прибягването до медикаменти от типа на анти-депресантите могат да причинят отрицателен ефект, особено с течение на времето, опитвайте решения на проблема като избягвате тяхната употреба.

Умора – ежедневното емоционално или физическо натоварване водят до умората, която води както до липса на сексуално желание, така и до смущения в леглото. Старайте се да изпълнявате задълженията си така, че да не вредят на вашия полов живот.

Заболявания – освен описаните от д-р С. Манев заболявания, които могат да накарат нежната половинка да страни от секса, то диабетът и проблеми с кръвното налягане  предизвикват слабо либидо. Консултирайте се с лекар за отстраняване на проблемът.

Контрацептиви – хапчетата за контрол на раждаемостта, противозачатъчните, хормоналните методи за контрацепция и нарушеното ниво на естроген в организма могат да причинят намаление на сексуалния интерес при нежния пол.

  1. Очакваме вашите въпроси и коментари!