Къде сме спрямо други страни в пандмията и защо


На вниманието на читателите на сайта ,, Женско здраве “

В последни дни ситуацията в България с Covid 19 придоби меко казано застрашителни размери.  В няколко международни медии  това бе отразено: напр.    www.dw.com>коронавирус – в – българия.

Страната ни успя да се изкачи на около 53 място в света   по брой на смъртни случаи и заболели. Населението в България е 7млн. В България  общият брой на заболели от началото на пандемията  от COVID 19 е около 125хил. , а броя на починалите  е над 3 000.

Австралия  има 25млн и 500хил. брой жители.  В момента заболелите от  коронавирус там  са около 1 – 2 случая на ден. За предходните 14 дни нямаше нито един случай.

Общият брой на заболелите от COVID 19  в  Австралия от началото на пандемията е около 28хил. , а на починалите е малко над 900.

Световната здравна организация и много учени по света  дадоха за пример това което се случи в последните месеци в Австралия и Нова Зеландия.

Причината за справянето с корона вирус  кризата в Австралия са  мерките, които  бяха въведени. На първо място се въведе стриктен и продължителен lockdown –  затваряне на училища, барове , ресторанти и т.н.

– ограничено бе напускането не само на населените места , но и на страната.

– посещението на страната също бе ограничено. На пристигащите отвън в Австралия се наложи стриктна 14 дневна карантина в определени за това места.

– друга важна мярка се оказа и широко мащабното и напълно безплатно за гражданите тестване за COVID 19

с PCR тестове. В интернет бяха оказани всички места, където се извършва тестване, включително изследвания се правят в  автомобилите без да се слиза от тях.

Разбира се правителството оказа сериозна финансова подкрепа за медицинските кадри и бизнеса.

Източник : www.health.gov.au 

  1. Очакваме вашите въпроси и коментари!