Женско здраве и Д-р Светослав Манев – Акушер гинеколог


Здравейте приятели на сайта ,, Женско здраве ”. Този сайт беше създаден през 2012 г. и от тогава до днес се ползва с изключително голяма популярност. Радваме се, че може да сме Ви полезни с информация за вашето здраве обхващаща голяма част от най – често срещаните  проблеми в акушерството и гинекологията. Благодарим Ви за задаваните въпроси с които ни помагате да разберем кои са най – важните теми за вас. Женско здраве и Д-р Светослав Манев – Акушер гинеколог:

Желанието ни е да поднесем актуална и точна информация на достъпен език за нашите читатели. По този начин искаме да сме Ви полезни за предпазване или предотвратяване на проблеми на женското здраве. Информацията в този сайт е подбрана и поднесена от Д-р Светослав Манев – Акушер  гинеколог. С няколко думи искаме да Ви го представим:

Д-р Манев е роден 1973 г в гр. Русе. Завършва  математическата гимназия в гр. Русе. Започва да учи медицина 1991 в Медицинска академия в гр. София. Завършва медицина 1997 г. След което започва работа в Спешна помощ към София област. В периода 2003 – 2007г започва специализира в Института по акушерство и гинекология в гр. София известен като ,, Майчин дом ”. През този период работи и към болницата в гр.Своге. От 2007 до 2014 г. работи в Институт ,, Пирогов ” в отделението по оперативна гинекология. 2015 г – работи като акушер гинеколог в  Република Ирландия в National Maternity Hospital – Дъблин и University Hospital – Sligo.

От 2016 г до момента отново работи в АГ – отделение на  ,,Пирогов”.  В болницата той извършва всички видове гинекологични операции включително и лапароскопски и хистероскопски. Заболяванията лекувани от него са изключително разнообрази – миоми , яйчникови кисти , онкологични( ракови), възпалителни заболявания,  и много други. Поради наличието на единствени по рода си отделения по детска хирургия и урология в Пирогов обект на лечение са и много деца. Голямо и много важно  място в неговата практика заемат бременните пацентки и свързани с това акушерските състояния. Много са щастливите майки родили при него в България и Ирландия. В момента има договор с частната болница Св. София за водене на раждания и цезарово сечение.

Освен в болничната помощ Д-р Манев има и голям опит в диагностика и лечението на акушеро – гинекологични проблеми в амбулторнта дейност.

Първата му работа в извън болничната дейност е към ,, Лекари без граници” в периода 2004- 2007 , когато международната организация създава кабинет за диагностика и лечение на полови предавани заболявания  в болница ,, Майчин дом ”. Работата в този кабинет е по стандати и протоколи на Световната Здравна Организация/СЗО/. Обхващаща  както често срещани инфекции така и пациентки вкл. бременни със СПИН и Хепатит. В и С.

В момента Д-р Манев извършва прегледи и проследяване на бременни в гр. София в 12 ДКЦ База 2 и в частен медицински център „Св Кузма и Дамян“ на бул. Витоша. Тук може да получите високо специализирана помощ основаваща се на обективна преценка и в съотвествие на съвремените медицински стандарти в областта на акушерството и гинекология.

Благодарим Ви за вниманието. При нужда от помощ и съвети не се притеснявайте и се обръщайте отново към нас.

  1. Очакваме вашите въпроси и коментари!