Говорете за сексуалните си нужди


Говорейки за сексуалните си нужди може да помогнете на вас и партньора ви да бъдете по-близки, насърчавайки сексуалното удовлетворение. Опитайте тези съвети, за да поговорите с вашия партньор за нуждите един на друг.

От персонала на клиниката Майо:

Сексуалното здраве на жените, както и на мъжете, е важно за цялостното емоционално и физическо благополучие. Постигането на здравословен и удовлетворяващ сексуален живот не се случва с магическа пръчка. Това отнема самоанализ и откровена комуникация. Въпреки, че споделянето за сексуалността може да бъде трудно, темата трябва да се обсъди. Това е ръководство за обсъждане на сексуални въпроси и женско здраве с цел постигане на сексуална наслада.

Много хора мислят, че сексът започва с физическо желание, което води до възбуда и след това до оргазъм. Въпреки, че това може да е вярно за мъжете, изследванията показват, че сексуалните отговори на жените могат да бъдат по-сложни. За много жени, физическото желание не винаги е началната точка. Една жена може да бъде мотивирана да прави секс, за да се чувства близо до партньора си или да покаже чувствата си.

Какво означава да бъдат сексуално удовлетворени, могат да са различни за мъжете и жените, и дори сред жените като цяло в зависимост от потребностите в леглото. Например, някои жени казват, че удоволствието от възбудата е достатъчно, докато други искат да изпитат оргазъм. Ако имате притеснения относно сексуалния си живот, или просто искате да намерите начини да го засилите, добра първа стъпка е да говорите с партньора си.

Женско здраве:  Започнете, като говорите за вашите нужди!

    Може да се чувствате неудобно да говорите за сексуалните си преживявания и очаквания, обаче, вашият партньор не може да вникне до толкова в мисленето ви. Споделянето на вашите желания и искания за сексуалните ви нужди може да ви сближи повече един с друг, отколкото сте очаквали и да ви помогне да изпитате по-голяма сексуална наслада. За да започнете:

    Признайте си за дискомфорта, който сте изпитвали или изпитвате. Повече от ясно е, че по-голямата част от хората се притесняват да го направят, но когато  и двете страни покажат загрижеността си, това със сигурност ще помогне да започнете разговора.

    След като започнете да си говорите, вашата увереност и комфорт ще се увеличат, тъй като чрез споделянето отношението между партньорите навлиза в една много по-близка и отдадена един на друг връзка.

    Избягвайте грубото нарушаване на границите на комфорт и задайте срок, в който да говорите един на друг. Нека диалогът бъде около 15 минути, но ако двете страни се отпуснат наистина, то разговорът може да навлезе в един много по-благоприятен етап, който ще ви приобщи един към друг още повече.

    Комуникирайте помежду си редовно! Вашите разговори  за сексуален опит и желания, ще се получат толкова по-лесно, колкото повече  споделяте.

  Използвайте книга или филм. Поканете партньора си, да прочете една книга за сексуалното здраве на жените, или да препоръчайте раздели или части, които дават информация за вашите въпроси и тревоги. Може да използвате също и определена филмова сцена като отправна точка за дискусия.

  1. Очакваме вашите въпроси и коментари!